05. Alte câteva aspecte ale evoluțiilor primare

I. IDEI PRINCIPALE

1. Când discutăm despre evoluții spirituale, ne referim la evoluțiile primare, căci numai ele sunt evoluții ale monadelor reunite în spirite; ajutătorii lor secundari și centrali nu fac evoluții în universurile materiale, nici consolidări ale manifestărilor lor.

2. Cu cât evoluțiile sunt mai avansate, cu atât ele pot să fie mai lungi – nu mai dese – datorită creșterii puterii energetice radiante, experienței de folosire a energiei radiante, pe baza cărora sarcinile destinelor lor devin din ce în ce mai complexe.

II. DETALII, DISCUȚII

Alte câteva aspecte sunt de discutat cu privire la evoluțiile primare. Unul dintre ele se referă la faptul că atunci când discutăm de întrupări – automat facem legătura cu evoluțiile spiritelor aflate în evoluții primare, unde evoluanții secundari și centrali sunt ajutătorii, învățătorii și coordonatorii de evoluții, întrupați în mijlocul primarilor. După câte am văzut în studiile privind trecerile, întrupările însă – cărora le vom rezerva studii ample în continuare – nu sunt numai pentru spiritele aflate în evoluții primare, ci sunt folosite și de secundari și centrali, când se întrupează în mijlocul primarilor pentru a-i ajuta, îndruma și pentru a le coordona evoluțiile chiar din mijlocul lor, a le oferi exemple de manifestări direct, în evenimentele întrupărilor lor. Dar să reținem că este vorba despre 90 % din întrupați că sunt primari care evoluează prin întrupări, și astfel vedem că nu este prea corect să spunem, așa cum ne-am obișnuit: spirite în evoluții primare, pentru că evoluțiile primare sunt specifice în primul rând monadelor care nu se întrupează individual, monadă cu monadă, ci în mod grupat – monade care fac parte dintr-un spirit, o grupare de monade așa cum știm acum, care – să ne amintim – au făcut parte în primele lor forme de creșteri, dintr-un filament-energie, cel mai simplu fel de reuniri ale monadelor. De la bun început, monadele sunt alese de coordonatorii de evoluții astfel încât să poată să meargă, la un anumit moment dat al evoluțiilor lor, sub alte forme de grupări, cu roluri din ce în ce mai importante și complexe în continuare – în primul rând grupate sub formă de spirite: deci sunt monade în evoluții spirituale.

De aceea discutăm despre evoluțiile spirituale ca fiind în primul rând specifice evoluanților primari, în mijlocul cărora vom regăsi permanent și evoluanți secundari și evoluanți centrali. Am ales să folosesc exprimarea evoluții primare în aceste studii, după care voi continua cu evoluțiile secundare și apoi cele centrale.

Evoluțiile primare merg mână în mână cu evoluțiile secundare și cu evoluțiile centrale, fără de care primarii nu se pot descurca dacă, așa cum spun unele teorii de azi, în evoluțiile care au ajuns la un nivel foarte avansat, monadele nu s-ar mai întrupa, nu s-ar mai interesa, ar ieși din așa-numitul cerc vicios al întrupărilor. Uneori s-au pierdut cunoașteri, alteori informațiile s-au preluat truncheat, alteori au fost denaturate în mod conștient, în funcție de interesele societăților – toate trebuiesc înțelese până la capăt, împreună cu toate efectele lor în spații și timpuri. Dar ce trebuie să avem noi în vedere este faptul că, cu cât evoluțiile sunt mai avansate, cu atât întrupările nu că ar fi mai dese (pentru a acoperi mai mult ajutor oferit primarilor), dar ele devin tot mai lungi, extrem de lungi, astfel încât Moșii, la fel ca și conducătorii societăților dinainte de ultima glaciațiune, ajutători care de cele mai multe ori sunt monade centrale întrupate, trăiesc milioane de ani aici pe Pământ, iar destinele lor nu se opresc aici, ci mai trăiesc încă un timp care pe Pământ ar fi asemănate cu alte zeci de milioane de ani: în alte spații, în care trec pășind așa cum noi traversăm o stradă. Dar toți lucrează pentru binele primarilor, oriunde ar fi, având sarcini deosebit de complexe (pe care le vom detalia în studiile următoare). Principiile evoluțiilor bazate pe întrupări sunt foarte profunde și presupun enorm de multă evoluție, putere energetică radiantă crescută, discernământ, conștiență mult lărgită și conștiință la nivele pe care, chiar dacă le aflăm sub o formă informațională, acum nu le credem, nu avem putere încă să le credem accesibile umanității sub forma pe care o cunoaștem azi. Dar puterea crește, condițiile de a trece de la o formă de întrupare cu cunoaștere foarte bogată – la întrupări în care se obturează cea mai mare parte din cunoașterile anterioare și prezente, face parte din învățăturile pe care evoluanții primari le necesită, le sunt de un real folos pentru a învăța și ei, pentru a-i învăța și pe alții să se manifeste corespunzător unor asemenea nevoi, să treacă de la diverse feluri de accente, aspecte – la altele cu un nivel superior și apoi să le îmbogățească și pe acelea, să ajungă să le consolideze și să le folosească ca bază, ca temelie pentru accederea pe un nivel superior.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu