PLANETOIZI

« Back to Glossary Index

PLANETOIZI (sau SATELIȚI NATURALI)

Planetoizii sau sateliții naturali sunt formațiuni exclusiv planetare, aflate în preajma planetelor, care pot să aibă sau nu o atmosferă proprie și condiții de formare și viețuire a unui biosistem fizic: corect este să fie numiți planetoizi.

Cea mai corectă forma de clasificare al planetoizilor este cea care are în vedere formarea lor spirituală:

1. Planetoizii matriceali: sunt planetoizii care se formează în nodurile corzilor planetelor, după finalizarea formării structurilor planetare.

În nodurile corzilor se formează condiții pentru întruparea unor grupuri de spirite din același popor de spirite al planetei: ei nu se întrupează în același bloc spiritual cu al planetei-mamă, ci așteaptă intrarea la întrupare până ce se formează integral nodurile corzilor planetare pentru a se întrupa și pentru a porni astfel formarea din matricea corzilor totale ale sistemului planetar, a unei corporalități tot atât de complexă ca și a unei planete, cu nucleu și cu manșoane, cu singura deosebire că toate sunt de proporții mult mai reduse decât o planetă, dar în total ca și planeta de care aparțin.

Spiritele planetoizilor evoluează odată cu planeta și se retrag din întruparea lor treptat, simultan cu dezmembrarea materială a părților de același fel ale planetei – adică fizic-pământoase (sau gazoase, sau lichide) sau astrale.

Planetoizii matriceali nu trebuie confundați cu formațiunile pitice pe care le întâlnim în preajma stelelor și planetelor foarte mari: de fapt este vorba despre stele duble, triple, cvadruple, etc., unde fiecare astfel de macro-structură cosmică reprezintă alt grup de popoare de spirite pentru fiecare stea în parte.

La fel stau lucrurile și în cazul planetelor: sunt planete pitice – foarte mici – care nu se află pe aceeași coardă planetară ca să fie satelit, planetoid, ci pe o coardă stelară și astfel ea este o planetă foarte mică, pitică. Numai studiind sistemul de corzi și partea de întrupare – de unde se formează, ce cuprind ele ca spirite întrupate – se pot înțelege și originile lor, și cele necesare înțelegerii desfășurărilor lor, ca întrupări și ca sarcini care influențează derularea altor întrupări din întreg biosistemul lor – fizic, eteric și astral.

2. Planetoizi atrași: sunt tot formațiuni naturale, aflate în preajma unor planete, atrase din dezmembrările unor alte planete care au avut planetoizi matriceali, planete care și-au finalizat ciclul de sarcini fizice: retragerea spiritelor din planetoizii matriceali este aceea care eliberează în primul rând partea pământoasă (sau lichidă, sau gazoasă) a planetoizilor, care apoi pot circula liberi în sistemul stelar, însă orientați de coordonatorii de evoluții către alte planete care au nevoie de ele.

Într-un univers creat de cunoscători cei mai evoluați, și funcționând pe baza unor principii creative și altruiste extrem de înălțătoare, asemenea creații sunt legate strâns între ele, în corelație armonioasă evitând din start oboseala spiritelor întrupate astfel, creând condiții pentru desfășurarea variată a evenimentelor din care se formează experiența multidimensională a tuturor spiritelor.

În acest fel ajuns satelitul natural al Pământului – luna – să ajute în mod armonios întrupații din toate sferele vieții planetare. Ea nu a fost singurul satelit atras – dar provenind dintr-un satelit matriceal lepădat de altă planetă – ci a fost însoțit o lungă perioadă de timp de un al doilea satelit asemănător, dar mai puternic, pentru perioada în care maximul vibrațional planetar a condus la crearea unui biosistem foarte puternic, cu o corporalitate foarte puternică, de la fizic la cauzal: a fost epoca saurienilor, care au constituit specia dominatoare în biosistemul timpurilor lor. Finalul epocii lor și începutul epocii în care specia umană a fost aceea care a devenit specie dominatoare, a determinat necesitatea ca acest al doilea satelit – de fapt primul sosit în economia sistemului solar – să părăsească Pământul, în vederea redistribuirii lui unei alte planete din sistemul stelar din care face parte și Soarele, steaua noastră locală.

« Înapoi la Dicționar