Despre site

ATENȚIONARE !

Acest site nu este un site de istorie oficială. Studiile tratează diverse subiecte într-un mod neconvențional.

***

Aceasta este o ediție revizuită și îmbogățită a siteului anterior cu aceeași denumire Bucuria Cunoașterii.

Studiile prezentate în acest site sunt rezultatul cercetărilor proprii, prin clarviziune și clarauz. Orice asemănare cu alte cercetări similare nu cred că este întâmplătoare, căci trăim cu toții în același mediu stelar-planetar și ne raportăm la același trecut-prezent-viitor. Doar înțelegerile noastre se modifică mereu și dorim să pătrundem în infinitul lor, încercând să nu ne oprim din cunoaștere.

Ceea ce ne poate orienta și lumina ar trebui să fie, după părerea mea, iubirea și respectul față de divinitate, precum și față de orice forme de viață din cuprinsul infinitului care ne înconjoară.

Pentru mine, cunoașterea este întotdeauna însoțită de o mare bucurie, chiar dacă munca pentru precizie, pentru claritatea exprimării devine la un moment dat obositoare, în condițiile cerute de societatea contemporană; dar mă odihnesc și merg mai departe, știind că noi descoperiri merg mereu în profunzimi nebănuite, căci cunoașterea ca atare cuprinde fără urmă de îndoială:
– rădăcinile care formează fundamentul vieții de pretutindeni;
– principiile existenței vieții, care determină ieșirea la suprafață a formelor ei de potențial, de o varietate practic infinită;
– posibilitățile de irumpere a acestor forme de potențial ale vieții, precum și posibilitățile de trecere a potențialului latent, nedescoperit, în potențial activ care adâncește cunoașterea noastră;
– desfășurările și efectele oricăror forme de manifestare ale vieții asupra altora asemănătoare, împletite și transformându-se astfel în forme noi de cunoaștere, infinite și eterne.

Cel puțin… așa le simt eu…

Clarviziunea și clarauzul – clar-simțurile în general – oferă cercetărilor dimensiuni care le depășesc pe cele fizice, de aceea pasul de la fizică la metafizică este mic, dar orizontul se lărgește uriaș, iar cercetătorul se încredințează repede că nu are sfârșit.

Cercetările metafizice trebuiesc realizate în echilibru emoțional și mental, respectând formele de desfășurare ale creației de pretutindeni, conștientizând și folosind doar metode de înaltă spiritualitate pentru a accesa cunoașterea profundă a realității înconjurătoare. Atâta timp cât ne vom strădui să folosim cele mai cuminți, blânde, înțelegătoare forme de cercetare, respectând viața, creația și intimitatea oricăror viețuitoare din spațio-temporalitatea pe care o percepem momentan, cunoașterea va fi mereu punct de înaintare pentru evoluțiile noastre echilibrate, curate, luminoase!
Toate acestea ne propunem să le urmărim aici…

Așadar, să purcedem la drum!!!

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu