06. Câteva aspecte legate de speciile și subspeciile biosistemului pământean

I. IDEI PRINCIPALE

1. În modul cel mai profund, speciile și subspeciile biosistemului pământean (la fel ca și rasele speciei umane) se consideră conform particularităților întregului sistem corporal de întrupare – nu numai după aspectele corpului fizic: corespunzătoare evoluțiilor spiritelor care le folosesc.

2. Departajarea subspeciilor de specia principală este determinată în funcție de evoluția spiritelor întrupate:

a. În același tip de evoluție ca și spiritele din specia principală – cazul evoluanților începători: condițiile corporale sunt în funcție de înclinațiile native ale diferitelor grupări din același popor de spirite;

b. În evoluții doar asemănătoare, dar din popoare de spirite diferite, cu unele particularități diferite, dar asemănătoare (corporalități diferite pe diferite continente, oceane, insule);

c. În evoluții mult mai puțin avansate decât spiritele speciei, se întrupează pentru a trăi în câmpurile planetare ale speciei, obișnuindu-se din timp cu anumite manifestări de care vor avea nevoie în viitor (exemplu: subspeciile speciei umane);

d. Toate fac parte din același popor de spirite, dar una sau mai multe dintre subspecii sunt înaintași ai poporului propriu, care aduc în manifestări elemente noi sau readuc elemente vechi din evoluțiile anterioare care vor fi de folos în evoluțiile imediat-următoare (exemplu: înaintașii poporului saurian).

2. Înaintașii poporului spiritual în evoluții înaintate (care au corpuri spirituale în sistemul lor corporal și pot realiza călătorii interstelare) merg în călătorii pentru evoluții preliminare pe planete mai mult sau mai puțin asemănătoare cu următoarea planetă de evoluție; la întoarcere, aduc manifestări noi în mijlocul poporului lor și le folosesc pe scară extinsă, dar în condițiile planetare pe care le cunosc, le sunt obișnuite din evoluțiile lor în desfășurare; după consolidare vor pleca astfel pregătiți mai departe în evoluțiile lor.

II. DETALII, DISCUȚII

Întrucât pe parcursul studiilor viitoare nu vom mai aborda decât conjunctural subiectul spiritelor înaintașe ale popoarelor de spirite, să facem câteva precizări cu privire la înaintași, pornind de la un subiect mai apropiat de ceea ce cunoaștem azi: speciile și subspeciile biosistemului pământean.

În primul rând să avem în vedere faptul că noi considerăm azi speciile și subspeciile – la care vom adăuga și rasele speciei umane – după particularități ale corpului fizic, singurul corp care este recunoscut oficial azi. Dar în profunzimea întrupărilor, în complexitatea corporalității de întrupare, se iau în considerare toate corpurile planetare, ale căror structuri și funcțiuni sunt mult mai complexe. De aceea lucrurile ni se par acum foarte complicate, dar de fapt este doar lipsa noastră de obișnuință cu o asemenea complexitate cum prezintă evoluțiile și spațiile în care se derulează ele.

Studiile mentale și astrale relevă speciile și subspeciile lor prin complexitatea corporalității lor (a corpurilor spirituale și a corpurilor planetare) și a structurilor lor interioare. Astfel putem afla multe lucruri noi cu privire la subspeciile speciilor pământene, privind sub aspectul evoluției grupurilor de spirite care folosesc astfel de corporalități. Pot fi spirite aflate:

a. În același tip de evoluții ca și specia de care aparțin: în cazul evoluanților începători, se ține cont întotdeauna de înclinațiile spiritelor și se oferă condiții corporale în funcție de puterile lor, de rezistența lor pe o planetă cu condiții foarte diferite de la un loc la altul (continente, insule, oceane); pe Pământ este cazul tuturor speciilor până la mamifere (exclusiv);

b. În evoluții asemănătoare, făcând parte din specii și subspecii asemănătoare, cu o corporalitate asemănătoare, doar deosebită în funcție de condițiile locale pe planetă, fiind și ele începătoare dar mai avansate față de celelalte specii care au mai puțină experiență pe planetă: este cazul mamiferelor necreatoare, care vin pe Pământ ca grupuri din popoare spirituale diferite, dar pe aceeași treaptă de evoluție. Li se oferă condiții particulare de specie – deci subspecii – după înclinațiile lor, după puterile lor energetice radiante, iar ele învață să se adapteze și să-și consolideze adaptările în toate astfel de condiții;

c. În evoluții mult mai puțin avansate decât specia principală, pentru a se obișnui să trăiască în câmpurile planetare ale spiritelor speciei și pentru a se obișnui – chiar dacă rudimentar – cu manifestări de care vor avea nevoie în viitor: este cazul subspeciilor speciei umane pe Pământ (le numim: omul de Neanderthal, omul de Cro-Magnon, etc., ale căror oseminte le găsim și credem că sunt ale strămoșilor noștri – dar nu sunt de fapt). Spiritele cu aceste evoluții creatoare începătoare au nevoie să trăiască în câmpurile planetare amprentate puternic de oamenii creatori foarte avansați. Impulsurile creatoare foarte puternice le obișnuiesc cu atmosfera de creație, chiar dacă ele sunt creatoare începătoare (fac o creație rudimentară) și mai au multe trepte de evoluție până la a evolua asemănător spiritelor umane. Însă când vor ajunge la trepte de creație manuală avansată, deja au atitudini lucrative avansate, dorința de a crea, de a gândi și a simți din ce în ce mai puternic pe linia creării de obiecte care să le îmbunătățească viața, pe linia armonizării treptate a creației lor cu natura înconjurătoare;

d. În același tip de evoluție cu spiritele speciei, dar folosind moduri de manifestare și creație superioară celei a speciei care trăiește pe planetă, pentru a se obișnui cu noutățile următoarelor trăiri pe care le vor avea pe planeta următoare din evoluția lor: este cazul speciilor cu spirite care fac o fază totală de evoluție pe aceeași planetă pentru întreg poporul spiritual – pe care îl numim popor rezident (spirite rezidente pe planetă), și care cuprind întrupați în subspecii speciale chiar înaintașii propriului popor de spirite rezident. Ei fac scurte călătorii pe planete cu evoluanți mai mult sau mai puțin avansați, se orientează în modurile de creație și trăiri, după care se întorc și se întrupează în asemenea subspecii care au o corporalitatea puțin diferită de cele ale speciei în care au evoluat și ei anterior: o corporalitate realizată special pentru a facilita pasul lor următor. Este doar aparent o evoluție mai avansată, de fapt nu este evoluție propriu zisă, ci o pregătire pentru continuarea evoluției tuturor în faza următoare.

De reținut este și faptul că și în cazul mamiferelor necreatoare, atunci când puterea energetică nu le este prea mare, iar în etapa următoare planeta (următoare) are particularități deosebite, unele spirite înaintașe vor fi antrenate în acest fel de mecanism evolutiv: plecare pe o planetă superioară, realizarea a 2-3 întrupări, întoarcerea pe planeta de rezidență și oferirea exemplului nou de manifestări diverse fraților din poporul propriu. Treptat se vor obișnui cu toții cu acest mecanism și cu beneficiile lui, care se vor dovedi cu timpul extrem de utile pentru treptele evoluțiilor viitoare.

Sunt multe aspecte pe care este necesar să le luăm în considerare când descoperim că lucrurile nu sunt chiar atât de simple cum le credem noi la o primă-vedere. Dimpotrivă, sunt atât de complexe încât ne trebuie o vreme să ne obișnuim cu modul de gândire atât de complex în care a fost creată problematica întrupărilor și învățăturilor care au loc în același timp pe o planetă pentru toate viețuitoarele, pentru planeta însăși: ca popor de spirite întrupat la comun într-un singur sistem corporal (planeta materială pe care o știm), dar și pentru orice stea (mai multe popoare de spirite întrupate într-un singur sistem corporal pe care o numim stea) și pentru toate planetele din sistemul planetar al stelei.

Spiritele înaintașe au o importanță deosebită în viața spiritelor care pot să susțină prin radiația lor corpuri spirituale. Când corporalitatea cuprinde corpuri spirituale, automat încep obișnuirile cu plecarea înaintașilor în vederea pregătirii pentru etapa următoare a evoluției lor, pe o planetă cu spirite avansate, unde se obișnuiesc cu aspectele necesare pasului următor, și apoi revin pe planeta lor de rezidență pentru a oferi semenilor lor aspectele noutăților cu care se vor confrunta în viitor. Treptat tot poporul se va obișnui să-și accepte semenii înaintași, frați din poporul propriu, după ce și-au depășit invidii, frustrări, gelozii – inerente manifestărilor lor, moștenite din etapele anterioare de evoluanți necreatori. Va veni o vreme în evoluțiile lor în care nu va mai fi nevoie de astfel de avansări ajutătoare pentru tot poporul: spiritele vor evolua singure, câte una maximum două (ca parteneri de cuplu, părinte-copil, etc.) pe o singură planetă, și atunci acest mecanism va fi înlocuit cu alte mecanisme adaptate acelor situații. Dar atâta vreme cât vor dura evoluțiile în această zonă a universului, înaintașii popoarelor de spirite vor avea un rol extrem de important în viața popoarelor de spirite. Însă chiar dacă acest mecanism spiritual va fi înlocuit cu altul la un moment dat, spiritele care au fost cândva înaintași de popor vor rămâne mereu cu dorința de a fi ajutători, îndrumători pentru semeni sau orice evoluanți care au nevoie de serviciile lor, iar ceilalți vor învăța mereu diferite aspecte de ajutător de la ei. Atunci când evoluțiile nu vor mai folosi acest fel de ajutor, înaintașii se vor pregăti și vor deveni conducători ai grupurilor care vor porni în călătorii spirituale regresive, pe parcursul tuturor evoluțiilor lor primare viitoare.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu