În primul rând nu se ”intră” cu mintea, care este o activitate cerebrală, în activitatea derulată cu alt corp – corpul astral în acest caz, căci visul este de fapt amintirea unei activități desfășurată cu corpul astral, ajutat de corpul mental, în timp ce corpul fizic este în stare de somn. Se poate intra doar cu corpul mental, corpul care are o vibrație mai înaltă decât corpul astral. Așadar, corpul fizic, având o vibrație mai joasă decât corpul astral și toate celelalte corpuri de deasupra lui, nu poate urmări o activitate astrală sau mentală, dar se poate analiza – prin activitatea lui cerebrală asociativă – acțiunile desfășurate în felul astral, apoi se trag concluziile și se stabilesc liniile de activitate curentă corectate în urma înțelegerilor.
Pe de altă parte, dacă am spune că am intra tot cu corpul astral, atunci ar trebui ca și observatorul să fie în stare de somn, deci în călătorie astrală cu propriul corp astral – ceea ce este cu totul altceva.
De asemenea, nu este corect să spunem că se ”intră” în visul cuiva, în somnul cuiva, ci se observă, analizează și sfătuiește omul pentru a-l ajuta să înțeleagă aspecte neînțelese ale vieții sale curente.
Ideea de a intra în visul cuiva este de asemenea de comentat: depinde dacă cel ce visează este în somn sau povestește visul său, iar interlocutorul intră în povestire, vede mental ceea ce are omul de povestit, observă mai multe amănunte, mai multe aspecte simbolizate în parcurs și poate înțelege mai pe larg mesajul. De fapt amândoi pot urmări amintirea, visul, și nu de puține ori sfătuitorul cu capacități mentale avansate poate observa mai multe aspecte decât i-au atras atenția celui ajutat, pe lângă faptul că de cele mai multe ori se folosesc în îndrumările astrale multe feluri de simboluri care, desfășurate, arată multe mai multe aspecte decât cele pe care le-a înțeles cel ce își amintește visul.
Nu este însă recomandat să se intre în somnul cuiva, pentru că în somn se mai petrec și alte mecanisme care țin de supraviețuire sau de echilibrul emoțional al omului: în principal în timpul somnului se petrece recuperarea vibrației pierdute prin activități și stări emoționale în stare de trezie, adică autostabilizare vibrațională, necesară pentru menținerea întrupatului în parcursul destinului. Deci atenție mare din acest punct de vedere, căci nu toți clar-văzătorii (cei care au capacități mentale în curs de dezvoltare) au cunoștințe avansate, din nefericire: este și aceasta o cale, a greșelilor, de învățătură – dar dacă este cunoaștere, este bine să fie și folosită, învingând orgoliul de a se situa deasupra majorității celor din jur.