10. Frumusețea percepțiilor și cunoașterilor noastre privind energia fundamentală!

I. IDEI PRINCIPALE

1. Percepții ale celor care se desfășoară în jurul nostru:

 – percepția energiei fundamentale, atunci când spiritele au cunoașterea și experiența perceperii ei;

 – percepția mișcării, circulației fluxurilor de filamente energo-materiale: voaluri de diferite culori, în deplasare cu diferite viteze, sunete consecutive și simultane – toate formează armoniile universale;

 – percepția radiațiilor din întrupări și a radiațiilor structurilor create din energie fundamentală (create numai de către marii creatori de universuri, coordonatori ai evoluțiilor noastre) și a structurilor constituite din fluxuri de filamente materiale;

 – percepția structurilor macro-, și micro-cosmice, planetare, stelare, cosmice, ale corporalității de întrupare individuale.

2. Deocamdată nu putem distinge energia fundamentală în stare liberă, ci un fond general al energiei fundamentale + fluxurile bogate de filamente energo-materiale circulante în fondul energetic fundamental; percepții mai bogate și particularizări ale elementelor din acest fond general le vom percepe pe măsura creșterii vibrației planetare.

3. În meditații sau spontan în viața curentă, cu ochii deschiși sau închiși, putem percepe valuri (sau voaluri) de diferite culori, în funcție de vibrația generală a mediului, de fluxurile atrase de diversele părți ale planetei și de circulațiile lor în atmosferă.

4. Ceea ce este specific macro- și micro-cosmosului care ne înconjoară în zona în care se află galaxia noastră (zona I a universului, cu vibrația naturală cea mai joasă) este amplasarea lor cu distanțe uriașe între structurile lor: aceste distanțe între structuri sunt de fapt mult mai numeroase decât cele perceptibile cu senzorii corpului nostru fizic, sunt mult mai mari și complexe decât fizice: dar tot materiale – din materii cu vibrații diferite care au nevoie de spațiu de desfășurare și timp pentru funcțiuni complexe ale structurilor și funcțiunilor lor, mișcărilor complexe ale fluxurilor energo-materiale între, și în interiorul acestora; în acest fel, radiațiile tuturor impulsionează spiritele întrupate să-și cunoască și folosească seturile de raze proprii pentru diferite manifestări; astfel în continuare vom trăi în locuri cu structuri macro- și micro-cosmice foarte apropiate, cu corporalități comune foarte complexe (stele și planete) și individuale (biosistemele lor) cu o mare variate de simplitate și complexitate: pentru spirite care se dezvoltă și își pot manevra prin voință seturile de raze folosind corporalitate din ce în ce mai complexă la început – apoi din ce în ce mai simplă pe măsura creșterii experienței lor de manifestare.

II. DETALII, DISCUȚII

Pentru început voi răspunde la întrebarea unei prietene a blogului meu ( Blogul unui om cuminte ) într-un comentariu splendid:

”… Si acum vibratii, monade, sunete si as adauga eu culoare .O mare de culoare au aceste fuioare de emergii si nu conteaza ca sunt materiale sau doar energii. Am inteles mai greu ce-i cu culorile pe care le tot visez. O mare de galben, de fapt un crem in degrade care-i impistritat cu pete de verde, si unde si unde alte culori rare din tot spectrul pe care-l stim al luminii. Asta am vazut, noptile cu vise la care eu le zic de categoria 1. Eu in spatiu, nu ma vad dar vad totul dintr-un colt, ma simt asa de mare ca am impresia ca sunt peste tot si la steaua asta si la alealalte, vad niste puncte de unde vine aceast mare șal, bucati mari care se intalnesc si se contopesc. Nu-mi aduc minte decat un bazait care se estompeaza rapid, dar dansul, asa am decodificat eu ”chestiile astea danseaza” si formeaza o masa de culoare care se umfla si dezumfla si parca asta-i da si miscarea si asta-i da si viata galbenul ala e sucul in care traiesc celelalte culori si atunci daca alea pulseaza inseamna ca traiesc si galbenul e ceace e apa pt pesti Viata.

Nu stiu daca ce-am vazut e manifestarea pt astral sau pt fizic .Tu spui ca ele se comporta la fel in cele trei universuri fizic, astral, cauzal. Dar eu cred ca si daca au aceiasi manifestare culoarea se schimba in functie de nivel si de univers: Intra in univers, hraneste, aduce informatie, vitalitate se incarca la randul lor. Sau mai bine hai sa vedem ex: plantele fac de fapt rost de azot noaptea cand toata biosfera Pamantului primeste energie de la fuioarele de energie, azot care daca n-ar exista n-ar exista nici fotosinteza de peste zi, ca sa nu mai vorbim ca ziua acumuleaza CO2 si noaptea vor da O2 afara, azotul fiind cel de-al treilea element care desii neutru va folosii producerii de O2. Si acum stim ca flori sunt si-n astral ”precum in cer asa si pe Pamant” cum se hranesc ele, ce efect are soarele asupra lor, noaptea cu fuioare incarcate de energie si materialism, ce primesc, ce cedeaza, azotul e si pt ele element neutru in astral? Cum percep monadele sistemului de fuioare omul pamantean, omul astral? Are omul astral nevoie de aceiasi energie pt hranirea corpurilor sale ca si cel pamantean? Sau functie de univers si gradare vine aceiasi energie si fiecare nu numai ca-si ia ce-i trebuie si difera doar reactiile care au loc ?

Noi stim ca sunt tot felul de energii in univers, tot felul re raze, gama, beta, etc si o energie careia ii spunem energia neagra (pt ca stim prin masuratori ca exista dar nu o vedem) poate e chiar aceasta energie cred ca Keshe despre ea vorbea, dar in univers totul se petrece ca o treime daca vine o energie fizica, una a fuioarelor de energie sa zicem neagra, atunci care-i a treia energie ? Si care-s pozitive, care-s neutre, care-s negative?

Si pana la urma corpurile noastre eterice, fluidice sunt hranite de catre aceasta energie, dar de reparat cine le repara? …”

Iată răspunsul meu:

Da, noi vedem fluxurile, fuioarele de filamente-energii și filamente-materii în primul rând prin luminiscența pe care ele o emană, care prin culoare și, prin jocul de lumini și umbre, ele capătă formă și volum, iar prin mișcarea lor delimitează spațiul și timpul perceput de observator – de exemplu: în timp ce a trecut un fuior bleu planeta era la stânga constelației ”x”, iar pe Pământ era ziua la amiază. Dar uneori le diferențiem între ele doar prin culori într-un câmp fără repere spațio-temporale: spunem că vedem o mare, un ocean de culoare (galben, în exemplul dat) ca fond general de unde apar pete vernil, bleu-mov, portocaliu sau lila… Fire, voaluri sau șaluri, puncte care se expandează brusc ca un boboc ce irumpe în floare… Dacă intri într-un fluviu de o anume culoare, se poate vedea că acolo sunt miliarde de firișoare subțiri, de filamente, care se spiralează sau unduiesc și atrag brusc altele care treceau prin spatele lor, care la rândul lor atrag altele…

Se poate observa că uneori o ”culoare” este predominantă, dar totuși ea este o masă finită în deplasare, iar din străfunduri apar firișoare ce parcă la început par a se îndepărta, neoprite de altele, dar în curând se întorc mai bogate, din ce în ce mai bogate și umplu la rândul lor orizontul observatorului… în timp ce alte picături, ca niște lacrimi, clipesc în peisaj și anunță astfel alte valuri ce vor cuprinde orizonturi vechi sau noi…

În plus, la începutul călătoriilor noastre astrale, ieșirea tensionată a corpului astral (din frică, neîncredere sau orice alt fel de jenă) sau doar emoționată de bucuria simțirii mult-dorită, în exterior poate să ne apară auzului ca un bâzâit, sau ca un dangăt, sau ca o țiuitură (ca la aparatele vechi de radio când căutam posturi noi!). DAR acomodarea rapidă face ca acest sunet să se piardă destul de repede, iar în locul lui, dacă ascultăm cu multă atenție, în timp, apar alte sunete suave, fine, sub formă de valuri de sunete – echivalentul voalurilor (șalurilor – cum le numește atât de frumos, atât de românește dna Simona!) de culoare, care vin unele după altele sau unele peste altele într-o maree de sunete atât de armonios împletite între ele, încât atunci când ne aducem aminte aproape că ne dau lacrimile!…

Ei… și acum să ne cufundăm în pătrunderile cunoașterilor!…

Fuioarele, fluxurile sunt specifice fiecărui univers, iar particularitățile de evidențiere ale tuturor celor din fiecare univers sunt specifice fiecăruia în parte: în funcție de energia fundamentală a fiecărei bule – și nu numai a fiecărui univers, ci și a fiecărei zone (și subzone) universice.

În universul nostru specificitatea de acest fel apare nu numai la nivelul unor spații întinse, la nivel macro, ci și la nivel local și, mai departe, la nivelul câmpurilor – și mișcării câmpurilor corpurilor viețuitoarelor: plante și animale deopotrivă. Dacă la nivel macro-universic, macro-cosmic, mișcările sunt ample și relativ ușor de urmărit, este din ce în ce mai greu de urmărit la nivel local (între forme de relief) și individual, dar cu atât mai greu – fără un studiu și o atenție întărită prin experiență îndelungată a observatorului – este să determinăm mișcările la nivele moleculare, atomice și subatomice. Dar ele sunt, toate aceste structuri, aflate la distanțe mari (până la uriașe), nu numai între stele și planete, ci și între structurile atomice și subatomice: tocmai pentru a oferi:

– spațiu larg pentru structuri cu vibrație mult mai înaltă, foarte puternice, care însoțesc partea materială, structuri care impulsionează mișcări de fluxuri mult mai bogate decât în alte zone ale universului unde vibrațiile sunt mai înalte și circulațiile mult mai rapide fără multe impulsuri;

– timp lung de desfășurări la nivelele de vibrație foarte joasă, pentru ca toți întrupații să se obișnuiască ușor, lent, să le simtă: chiar dacă la începutul evoluțiilor lor spiritele nu le pot deosebi și nu le pot folosi separat, cum se petrec lucrurile în celelalte zone ale universului, acolo unde întrupații au o putere energetică mult mai mare mare și experiență mult mai multă. În alte zone ale universului întrupații nici nu au atât de multe corpuri suprapuse pentru a se învăța cu percepții și cu manifestări diferite în situații diferite, pentru că acolo spiritele deja au învățat să-și folosească singure seturile de raze proprii, fără mijlocirea unor corpuri specializate după câte seturi pot folos. Aici, în această zonă, spiritele trebuie să se obișnuiască cu ele mai întâi, apoi să le conștientizeze și să le folosească în diferite feluri de manifestări pe care treptat le învață, distinct, una după alta.

Înafara structurilor – de la atomi, molecule, structurile formate din aceste elemente de bază, diferite între ele, mai discutăm despre radiațiile care provin și de la spiritele întrupate (radiațiile în raza cărora se formează corpurile noastre), de la radiațiile care provin de la structurile create din energie fundamentală, precum și de la fluxurile de filamente energo-materiale din circulațiile cosmice. Toate radiază în spectrul de frecvențe proporționale cu vibrația energiei fundamentale a bulei zonale, a subzonei care delimitează un spațiu din bulă dintre două bariere energetice subzonale. Așadar fiecare spațiu universic are o vibrație unică, și ea rămâne practic neschimbată pe un termen enorm de îndelungat, însă în subtilitatea lor aceste câmpuri uriașe își schimbă rar, extrem de încet – dar real, vibrația. Chiar dacă diferențele dintre spații sunt foarte mici, ele sunt reale și pot fi delimitate prin ceea ce am numit bariere energetice subzonale. Vibrația unor astfel de spații determină impulsuri care conduc la înaintări lente în derularea unor subetape de evoluție ale spiritelor, un ajutor deosebit care face evoluția spiritelor mult mai ușoare, cu treceri blânde și cu efecte extrem de importante în evoluții. Astfel se derulează evoluțiile noastre… Vibrația subzonei dă tonul, mai departe, la tiparul de structuri fixe și circulante, creând la rândul său tiparul evolutiv al spiritelor în spațiul propriu.

După cum este vibrația subzonei, se creează structuri subzonale care să permită spiritelor să învețe să perceapă și să se manifeste corespunzător. Perceperea radiațiilor are loc, cum scriam mai sus, în bloc, la un loc la început, iar spiritele se învață să recunoască spațiile tot în bloc, să recunoască spații restrânse în spații mai largi. Le conștientizează greu, separat de trăirile lor, lent, apoi se vor obișnui să le separe, să le simtă distinct, pe seturi la început – adică pe cele apropiate grupate după asemănări, apoi individual, deosebindu-le unele de altele; încep apoi să le folosească mai întâi tot în bloc, apoi tot individual, distinct, spiritele capătă experiență – experiență care treptat se îmbogățește: la fel cum azi conștientizăm și folosim lumina și întunericul pentru a realiza lucrări specifice timpului zilei și să ne odihnim noaptea.

La fel nu conștientizăm la început faptul că, în timp ce ne manifestăm pe Pământ în corporalitatea noastră cu corp fizic, avem în același timp corporalitate distinctă în Universul Astral și alta distinctă în Universul Cauzal (deci trei sisteme corporale în același timp atunci când suntem întrupați în Universul Fizic, cum suntem acum). Dar nu ne putem manifesta la început simultan cu toate, cu fiecare sistem de corpuri în universul său: nu avem suficientă putere energetică, nu avem experiență și nici concentrare pentru a face asta; de aceea corporalitățile noastre din celelalte două universuri rămân în stare latentă acolo în universurile lor, unde funcționează la limita minimă întreținerii vitalității lor – în timp ce noi ne manifestăm cu corporalitatea noastră aici, în Universul Fizic. Abia când vom ajunge în evoluții centrale – cele mai avansate etape din evoluțiile monadelor, de care noi suntem încă departe – vom avea putere energetică și experiența de a trăi conștient cu fiecare corporalitate din fiecare univers, simultan. Așadar vom lucra SIMULTAN și DIFERIT cu fiecare dintre ele, la fel cum fac coordonatorii evoluțiilor noastre, marii creatori de universuri și de structuri universice. Nu vom desfășura același fel de trăiri în toate universurile, ci vom avea manifestări așadar simultane și diferite, perfect conștiente să reținem – dar nicidecum înainte de a ajunge în evoluțiile centrale. Deci este impropriu să spunem azi că am fi dumnezei, așa cum se răspândesc diverse idei pe internet. Abia atunci vom trăi și vom observa cum toate manifestările de acest fel, în evoluțiile foarte înaintate, se derulează pe baza acelorași principii extrem de înalte, căpătând o întreită experiență în același timp: de o complexitate pe care puțini dintre noi o înțeleg și o acceptă.

Chiar și acum, în evoluțiile noastre, aceste corporalități din celelalte universuri materiale ne ajută pe noi, oamenii cu spirite în evoluții primare și secundare, ne ajută enorm, căci corpurile din celelalte două universuri (Universul Astral și Universul Cauzal) au vibrația mult mai înaltă decât cea a corporalității noastre de aici, din Universul Fizic. Fără ele, vibrația noastră aici ar fi mult mai labilă, greu de fixat, necesitând un efort uriaș pentru orice spirit întrupat să se concentreze la cele ce îi sunt necesare în fiecare clipă.

În prezent în evoluțiile noastre, pentru spiritele aflate în evoluții primare și secundare, avem puterea așadar să ne manifestăm CONSECUTIV, în timp liniar, în mod individual în fiecare univers material și să conștientizăm acest lucru, treptat. Dar chiar și așa, ne manifestăm întrutotul ajutați: numai datorită structurilor și funcțiunilor corporale, universice și interuniversice putem trăi, ajutați de asemenea și de multe entități astrale, interdimensionale și dimensionale.

Este bine de știut și faptul că tot ceea ce se petrece în corporalitățile noastre în celelalte două universuri, când suntem întrupați în Universul Fizic, este o preluare inconștientă de informații pentru evenimentele de acolo, nu de aici, care se derulează în preajma locului corporalității noastre de acolo, și de asemenea oricine de acolo are nevoie de informații speciale se poate conecta la corpurile noastre și pot primi mental ceea ce știm noi în profunzime: ca și cum ar citi o carte sau s-ar uita pe un televizor.

Să reținem de asemenea că lucrurile acolo nu se petrec așa cum se petrec în Universul Fizic, când corpurile noastre se destramă rapid în momentul în care spiritul părăsește Universul Fizic: în celelalte universuri materiale corpurile noastre rămân intacte (ca și cum ar fi adormite) în structurile și funcțiunile planetei de acolo. Iar acest principiu diferit se explică foarte simplu: când suntem în Universul Fizic, care are prin constituția lui vibrația cea mai joasă, suntem ajutați de vibrația înaltă a celorlalte două corporalități care rămân intacte acolo, în universurile lor. Invers, știind că aici corpurile noastre se destramă sub puterea factorilor biologici și atmosferici, dacă ar rămâne corpurile noastre fizice aici, în timp ce noi trăim în celelalte două universuri, vibrația corporalității de acolo poate scădea, influențată de o corporalitate fizică care ar exista aici. De aceea universurile funcționează astfel diferit, spre binele nostru, spre ușurarea evoluțiilor noastre.

În cele mai avansate evoluții: evoluțiile centrale, puterea energetică, experiența de a o folosi și concentrarea întrupatului, toate sunt bine controlate de monadă și nu se lasă influențată nici măcar de alte corporalități proprii (de exemplu: într-un univers mănâncă, în altul creează, în altul face cercetări pentru alte viețuitoare planetare); orice evoluant central poate să aibă destine extrem de lungi (milioane de ani pe Pământ, de exemplu) în care se manifestă simultan și diferit (cu sarcini diferite, în conjuncturi diferite între ele) în toate universurile: și materiale, și spirituale. Dar până să ajungem astfel și noi, învățăm treptat, de-a lungul evoluțiilor primare și secundare, să ne echilibrăm și să ne controlăm reacțiile în diferite împrejurări, comportamente, atitudini. Centralii nu au astfel nevoie să se întrupeze la fel ca primarii și secundarii, coborând în Universul Spiritual Primar și de acolo să se întrupeze în cele trei universuri materiale, ci (și se știe acest lucru cu privire la Iisus Hristos și alții asemănători care au trăit aici în vremurile vieților noastre) doar își trimit razele direct, din Universul Spiritual Central – în fiecare univers material, realizând sarcinile pe care le au de înplinit.

În altă ordine de idei, nici energia fundamentală, nici fluxurile de filamente circulante în atmosferă, nici structurile de orice fel – fie de întrupare, fie de creație a spiritelor întrupate – nu sunt nici negative, nici pozitive, nici neutre față de o beneficitate sau negativitate a altora. Ele sunt doar purtătoare de vibrație proprie după cum necesită corporalitatea de întrupare a stelelor, planetelor și biosistemelor lor. DAR DEPINDE NOI CUM NE RAPORTĂM LA ELE ȘI CUM LE FOLOSIM. Ele ne influențează prin vibrația lor și influențele lor creează, după experiența noastră de manifestare, impulsuri de manifestare (de reacție) în spațio-temporalitatea noastră de întrupare. Este bine să reținem că același fel de energii ne influențează în momente diferite în mod diferit, iar pe de altă parte într-un fel ne influențează pe noi, oamenii, și în alte moduri pe alte viețuitoare. Ne influențează și avem răspuns, reacție, manifestare în funcție de evoluția fiecăruia, în funcție de experiența fiecăruia. Răspundem cu o mulțime de manifestări de aceeași natură sau de naturi diferite, raportate la același eveniment, fenomen, relații interumane sau cu întrega viață planetară. Da, filamentele energetice ne hrănesc după cum sunt atrase de corporalitatea noastră, de radiația noastră proprie, după cum se prezintă structurile noastre corporale și, prin capacitățile și funcțiunile lor, învățăm să ne orientăm energiile proprii, radiațiile proprii spre perpetua continuare a evoluției noastre.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu