Suntem limitați când credem că trebuie să ne ocupăm de un singur țel, un singur obiectiv. Vom descoperi că umblând să rezolvăm un singur subiect este insuficient să ne explicăm toate cele necesare acelui subiect pentru a-l realiza integral – avem nevoie de o deschidere din ce în ce mai mare pe măsură ce înaintăm, pentru a conștientiza și realiza toate fazele drumului până la realizare. Este nevoie să ne preocupăm de o documentare serioasă cu privire la toate aspectele pe care le cere obiectivul nostru, pentru care ar trebui să luăm școala în serios, căci învățăm acolo nu numai cele ale programei școlare, ci și modul în care conștientizăm toate cele de folos pentru a reține cele ale programei. Dar nici măcar profesorii, de cele mai multe ori nu ne spun acest lucru, preocupați integral de predarea unor cunoștințe cu privire la materia pentru care sunt pregătiți.
Și pentru că nu știm toate acestea și încă multe, multe altele, nici nu ne lăsăm conduși de propriile intuiții, care sunt acolo, în subconștientul nostru, așteptând să iasă la suprafață, în ceea ce numim conștient. Ignorăm, suntem ignoranți și rămânem așa până ne ”trezim”, adică până când ne dăm seama de importanța celor pe care nu le-am luat în seamă până atunci. Și descoperim că ”trezirea” este de fapt deschiderea către orice fel de cunoaștere, oricât de multă sau de puțină ar fi ea, de orice fel, în orice domeniu al vieții noastre – profesionale, familiale, ale societății în care trăim. Dacă informații din diverse direcții ne vin în față, să încercăm să facem tot posibilul să ne continuăm informarea – atât cât putem, așteptând să găsim sau să primim alte informații în continuare: orice ne poate ajuta în meserie, în familie, în societate.
Orice deschidere ne ascute puterea de gândire, de analiză, reflecții – măcar minimal, care ne poate ajuta să cunoaștem, să putem stăpâni propria gândire, în direcții din ce în ce mai largi, nebănuite la începuturile ”trezirii” noastre…
GÂNDUL ZILEI
Eu cred că diferența dintre RUSTIC și SĂRĂCĂCIOS constă în dorința și priceperea omului de a întreține casa sa, simplă și plăcut-austeră, în limitele utilului și curățeniei.
Vă recomand și ultimul articol de pe blog:
„Omul se naste pentru a muri. Dar oare moare pentru a renaste?”